Foszlós fonott kalács húsvétra
sponsored links
Hát, volt már csinosabb. De a lényegen nem változtat, sztem ez egy nagyon jó kis kalácsrecept. Nem tudom, hogy miért pont ilyen, kalácssütésre teljesen alkalmatlan napon jön rám a süthetnék. De rám jött. Pedig tudom, hogy kelt tésztákra ezek az elsõ meleg tavaszi napok a legvacakabbak, hiába süt a nap, egyszerûen sem bent, sem kint nincs olyan meleg, amit egy kelt tészta megkívánna magának. Így aztán lassan kel, ami nem baj, mert finomabb lesz tõle, de egy ilyen fonott cuccnak nem tesz jót, mármint küllemileg. A viszonylag nagy darab meg a fonás miatt szorosabb kelt tésztát kell csinálni, hogy jobban tartsa a formáját, emiatt is lassabban kel. Aztán a többórás kelés után már nem lehet felhúzni semmivel.
De igazándiból nem nyafizni akartam, mert a recept jó, a kalács állaga meg íze isteni. Vékony, ropogós héj, és foszlós, puha belsõrész, és mint a hópihe, szóval ez az, amit két marékkal szokás betolni. És nagyon vigyázni kell, hogy egyszerre ne egye meg az ember az egyik hatalmas kalácsot. Most is éppen egy szép nagy szeletet majszolgatok. Ha holnap délutánra még maradna belõle, akkor majd lefényképezem rendes fényben is, látszódni fog, milyen szép a belseje.
Direkt nem használtam semmilyen kovászt, elõtésztát, hogy senki ne rémüljön meg tõle, rém egyszerû az egész.
Hozzávalók: ...