Forró mekis almás pite
sponsored links
Kívül ropogós tészta, belül fûszeres-krémes almás töltelék!
Már nem is tudom, mióta várakozott ez a recept kipróbálásra, aztán egy barátnõs házimozizós estére végre megcsináltam. Nagy vidámat vittem nekik, hogy na, ezt aztán szeretni fogjátok, de egyikõjük azt mondta, hogy õ most diétázik, nem kér, a másikójuk pedig fanyalgott egy kicsit, hogy hát, ez olajban van sütve, miért nem tepsiben stb. Néztük a filmet, aztán hirtelen elfogyott mindkettejük adagja? Úgyhogy a diéta egy kicsit mellõzve lett, az olajban sütésre pedig azt mondták, hogy nem is érzõdött rajta, egyáltalán nem szívta meg magát a tészta zsiradékkal. Ezek után úgy ítéltem meg, hogy jól sikerült
Hozzávalók:
tésztához:
25 dkg liszt
5 ek olvasztott vaj
fél kk só
10-12 ek víz
töltelékhez:
30 dkg megpucolt alma
1 ek citromlé
3-4 ek cukor
1 dl víz
fahéj
1 ek fõzõs vaníliás pudingpor
sütéshez:
Vénusz sütõolaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva egy órára a hûtõbe tesszük.
Az almát felkockázzuk viszonylag kicsire. Cukorral, fahéjjal, citromlével és 1 dl vízzel feltesszük fõni. Forrás után pár percig kevergetjük.
A pudingport 2-3 evõkanál vízzel simára keverjük és hozzáadjuk az almához. 1-2 percig kevergetve fõzzük és teljesen kihûtjük.
A tésztát 8 egyenlõ részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk akkora téglalapokká, hogy félbehajtva kb. tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk. Ráhalmozunk egy evõkanál tölteléket az egyik felére. Vizes ujjal bevizezzük a tésztát körbe, és félbehajtjuk. Kicsit még tekerjünk is rá oldalt, alul, felül egyaránt, nehogy szétnyíljon sütés közben, villával le is lehet nyomkodni.
Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Még több almás édességet kóstolnál? Itt vannak a receptek hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebok oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!