Forró csoki-t ? ......vagy inkább egy kávé-t ?....
sponsored links
Bicerin
"Fizetek fõúr, volt egy feketém,....." - így szól az egyik leghíresebb örökzöld dal, az egyetlen magyar világsláger,// Szomorú vasárnap (Gloomy Sunday) szerzõje : Seress Rezsõ (szöveg: Jávor László,)./ A dalt több mint 100 nyelvre fordították le.
Kávézni mindennapos dolog .....Te napi hány kávét iszol ?
Melyik a kedvenced? Esspresso,kapuccino,melange ? Hosszú kávé tejjel ,tejhabbal ,tejszínhabbal ?
Íme egy híres kávé különlegesség :
Torino specialitása a bicerin, sokáig csak az arisztokraták itala, mivel a hozzávalók ára az alacsonyabb réteg számára megfizethetetlen volt. Valóban egy nemes italról van szó. Elkészítésekor a forró kakaó van alul, arra öntik az eszpresszót, azt megszórják fahéjjal, és végül lassan (a rétegezés miatt) az egészet felöntik tejhabbal. Elegáns, elõkelõ.........
Ez ihlette, valamint abban a bizonyos klagenfurti cukrászdában felszolgált forró csokoládé az én italaimat ami a csokoládét illetõen változatlan azaz a z olvasztott csokit forró habosított tejjel engedtem fel úgy ,hogy rétegek elválasztva maradjanak .Az én kávémban azonban a kakaót szintén olvasztott csokoládéval helyettesítettem,erre jött a lefõzött krém kávém amit már kár lett volna habosított tejjel " elrontani "Kevés kakaó porral hintve kínálom midkettõt: