Forrázott uborka
sponsored links
Nem múlhat el nyár koviubi nélkül. Mi nagyon szeretjük, sült húsok, pörköltek, bográcsos ételek nélkülözhetetlen kísérõjeként. De csak úgy, magában is megeszegetjük, remek nassolnivaló, a leve pedig frissítõen üdítõ. A kovászos uborka receptje itt olvasható, de most egy másik örök kedvencemet szeretném bemutatni, a forrázott uborkát. A nagymamám gyakran készítette nekünk gyerekkoromban, a recept tõle származik. Biztos mindenki volt már úgy, hogy megvette a kovászolni való uborkát, az idõ pedig másnapra elromlott, a koviubi meg nem érett be. Ilyenkor szoktam elõvenni a nagymama hagyatékát. Ha jó kemény, friss uborkákat vásárolunk, biztosak lehetünk benne, hogy nem fog megpuhulni, hanem ropogós marad. Kezdõ háziasszonyoknak különösen a figyelmébe ajánlom, mert nem lehet elrontani.
Hozzávalók:
1 kg uborka
1 liter víz
2 dl 10%-os ecet
4-5 ek. cukor
1 ek. só
1 késhegynyi Na-benzoát ...