Forralt boros fatörzs
sponsored links
Minden évben készítek karácsonyra fatörzstortát: készül klasszikus is, illetve francia stílusú B'che de Noël (itt a tavalyi madagaszkári vadborssal turbózott meggyes gesztenyemousse és a tavalyelõtti narancsos-marcipános étcsokimousse). Ez most egy igazi téli ízvilágú, "karácsonyivásár-hangulatú" fatörzstorta lett, amelynek a csokikrémje fûszeres forralt borral készül. Tehát nemcsak a forralt bor klasszikus fûszerei kerülnek bele mutatóba, hanem egy jó adag vörösbor is. A tejszínhabbal lazított fûszeres krémet pihe-puha kakaós piskótába töltöttem, majd az egyszerû piskótatekercs-formán csavartam egyet, így lett belõle fatörzs. Extrának pedig csokilevélkéket is készítettem.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 tojás
- 80 g nádcukor
- 70 g liszt
- 10 g holland kakaópor
Krém:
- 200 g étcsokoládé (nálam Valrhona)
- 80 g jó minõségû vörösbor
- 3 ek. méz
- negyed kávéskanálnyi mézeskalácsfûszer ...