Forr a bor!
sponsored links
Téli esték, karácsonyi vásárok kötelezõ kelléke a forralt bor. Megdõlni látszik az a nézet miszerint a legócskább borból is jó forralt bor készíthetõ. Nem elég a fûszerek és édesítõ harmóniáját eltalálni, nem árt ha adunk a minõségre is. Boltokban már különféle elõre gyártott üveges változatok is léteznek. Pár éve próbáltam ki egy Marks and Spencerben vásárolt palackot. Nem volt rossz, de jobban járok a házilag készítettel.
Most egy klasszikus változatot csináltam: sok-sok szegfûszeg, fahéj, karácsonyi fûszerkeverék, cukor és narancs is került a borba. Nyírfacukrot használtam (2-3 evõkanál). Meglepõen finom lett!
A BBC Good Food oldalát böngészve megannyi variációra leltem, melyeket most meg is osztanék a kedves olvasóval.
Forralt boros koktél
Tökéletes party ital, a vendégek érkezése elõtt már órákkal korábban elkészíthetjük és hûtõben tárolhatjuk. Lehûtve vagy forralva is fogyasztható.
Hozzávalók 4-6 italhoz: ...