Formabontó fonott kalácsok

2011-11-30

sponsored links


- Anya, nincs kenyér...
- Egyetek kalácsot!

A történelmi áthallással rendelkezõ párbeszéd otthonunkban hangzott el, mivel néhány nap leforgása alatt az ötödik kalácsomat sütöm, betû szerint betartott, grammra kimért hozzávalókkal, és nem jó.
Nem arról van szó, hogy nem finomak. Mert nagyon is azok. De sajnos, bontják a formájukat, és nem bírok rájönni, miért.
Igazából eddig a kalácstésztát összefonás után sütõpapírral bélelt püspökkenyér-formába tettem, és abban sütöttem meg, mindig gyönyörû lett, semmi probléma nem volt.
Aztán nemrég, ugye, gondoltam egy merészet, és kivettem a formából a tésztát még a sütés elõtt, majd döbbenten láttam, hogy a kalács sütés közben szétdõl. De ebbõl akkor még elõnyt kovácsoltam.
Az eset azonban bogarat ültetett a fülembe, és elkezdtem kísérletezni.
Hármas fonással készült kalácsokat gyártottam; a netrõl vadásztam tuti recepteket, olyanokat, amelyekrõl fénykép bizonyította, hogy nem nyúlt szét a tészta - de nekem nyúlott. Csökkentettem az élesztõ mennyiségét. Variáltam a ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

sponsored links

Keres?s