Forgácsfánk
sponsored links
Blogkóstoló 14, Konyhalál kiírásában: egy általa kisorsolt blogból kell elkészítsek egy ételt. Ebben a fordulóban Csigabige kuckója lett a nekem szánt blog, tõle mi mást készíthettem volna, mint fánkot, méghozzá forgácsfánkot.
Mivel nem volt itthon rumom, a tésztát narancslikõrrel gyúrtam össze és ráadásképp narancshéjjal is megbolondítottam.
Hozzávalók:
4 db tojás sárgája
1 evõkanál narancslikõr
1/2 dl tej
10 dkg cukor (vagy kevesebb)
1/2 csomag sütõpor
csipet só
1 narancs héja
liszt
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
A tejet összekeverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a sóval, a narancshéjjal és a narancslikõrrel, majd annyi sütõporral elkevert liszttel gyúrjuk össze, hogy laskatészta keménységû masszát kapjunk.
Vékonyra, 3 mm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval 5X5 cm-es rombuszokra vágjuk. Mindegyik közepébe egy 2-3 cm-es rést vágunk, amelyen átbújtatjuk az egyik végét.
Bõ, forró olajban barnára sütjük, szalvétára szedjük és pocukorral meghintjük.
Mivel nem volt itthon rumom, a tésztát narancslikõrrel gyúrtam össze és ráadásképp narancshéjjal is megbolondítottam.
Hozzávalók:
4 db tojás sárgája
1 evõkanál narancslikõr
1/2 dl tej
10 dkg cukor (vagy kevesebb)
1/2 csomag sütõpor
csipet só
1 narancs héja
liszt
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
A tejet összekeverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a sóval, a narancshéjjal és a narancslikõrrel, majd annyi sütõporral elkevert liszttel gyúrjuk össze, hogy laskatészta keménységû masszát kapjunk.
Vékonyra, 3 mm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval 5X5 cm-es rombuszokra vágjuk. Mindegyik közepébe egy 2-3 cm-es rést vágunk, amelyen átbújtatjuk az egyik végét.
Bõ, forró olajban barnára sütjük, szalvétára szedjük és pocukorral meghintjük.