Fordított töltött csirke kétféle - májas és fõtt tojásos - töltelékkel
sponsored links
Húsvét hétfõjén kétféle töltelékkel készült fordított töltött csirkét készítettem. Azért fordított, mert kívül van a töltelék, belül a szaftos, puha csirkemell. Az egyik töltelék a hagyományos csibemájas töltelékem. Igaz most ezen is változtattam annyit, hogy a májat botmixerrel csapattam szét, mert nem volt idõm az apró kockára vágásra. Ez persze az élvezeti értékébõl semmit nem vont le, csak nem látszanak a töltelékben kis májkockák.
Hozzávalók: egy nagy tál szikkadt kenyér, víz az áztatáshoz, 6 egész csirkemáj, 2 egész nyers tojás, egy hatalmas csokor apróra vagdalt friss petrezselyemzöld, ételízesítõ, õrölt fekete bors.
Ahogy már leírtam a töltelék fûszerezésénél azt tapasztaltam, hogy akkor lesz elég sós, ha massza fél kilónként 1 fehér kanál ételízesítõt teszek bele. Ma a megáztatott kicsavart kenyér, összemixelt májpüré, tojás és ...