Fordított rebarbarás torta
sponsored links
Bár már kissé lejárt az ideje a rebarbarának, azért még van a kertekben, és a boltban is láttam, hogy árulják. Az "más tál tészta", hogy az én tortám éppen húsvétkor készült, és maga a fotó is így kissé "le van járva". Azért az finom lenne most is. :)
Fordított rebarbarás torta
Hozzávalók a morzsához: 20 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2 csipet só, 12,5 dkg olvasztott vaj;
a krémhez: 3 tojás, 10 dkg cukor, 65 dkg tehéntúró, 3 evõkanál liszt;
továbbá: 60 dkg rebarbara, 3 evõkanál cukor, 5 dkg hideg vaj, kb. 2 dl tejszínhab, csokoládécukorka vagy egyéb díszítõelemek.
Elkészítése: A rebarbarát jól megmossuk, végeit levágjuk, a többit pedig ujjnyi széles darabokra vágjuk. Rászórjuk a cukrot, és néha átforgatva állni hagyjuk. A krém hozzávalóit simára keverjük, és félretesszük. A morzsához a lisztet, a cukrot meg a sót tálba tesszük, rácsorgatjuk az olvasztott vajat, és kézzel morzsásra dolgozzuk. Sütõpapírral kibélelt kerek forma alján szétosztjuk az apróra felkockázott hideg vajat, majd eloszlatjuk rajta a rebarbarát, és rácsorgatjuk a kiengedett levét. Ezután rásimítjuk a túrós krémet, végül pedig rászórjuk a morzsát, és finoman lenyomkodjuk. 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, de a hõt azonnal levesszük 170 fokra, és 1 óra alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihûlni, majd tálcára borítjuk, tejszínhabbal és csokoládécukorkákkal díszítjük.
Megjegyzés: A tortát lehetõleg ne kapcsos tortaformában süssük, mert megtörténhet, hogy kifolyik a leve. Legjobb egy magas falú pitesütõ forma.