Fordított rebarbara torta Rachel Allen-tõl
sponsored links
Néhány nappal ezelõtt ismét megkeresett a T-Bálint kiadó, hogy szívesen küldene Rachel Allen nemrégiben megjelent könyvébõl. örömmel mondtam igent, hiszen most õ az egyik kedvencem, szívesen nézem a Tv Paprikán. Fantasztikus a stílusa, egyszerû, praktikus, mégis elegáns, lenyûgözõ. Neki még egy konyhában járatlan is elhiszi, hogy a fõzés gyerekjáték.
A könyv ugyanezt az élményt nyújtja. Izgalmas receptek, köztük számomra meglepõen sok az új, eddig azt hittem, minden mûsorát láttam már.
Akik rendszeresen olvassák a blogot, emlékezhetnek, hogy többször emlegettem már. A könyvben szerepel a nagyon magvas kenyér receptje is, amit már régebben én is elkészítettem.
Szintén az ír szakácsnõ inspirálta a fordított fügetortát, ami azóta is az egyik nagy kedvencünk. Örömmel fedeztem fel a könyvben a recept eredetijét, a fordított rebarbara süteményt. Volt egy nagy csokor saját rebarbarám, így tegnap a Csajos Klub soros összejövetelére ezt a süteményt készítettem el. Nagyon finom volt, a hõségben igazán kellemes, üdítõ desszert volt a savanykás, pikáns rebarbarával.
Hozzávalók:
- 50 g vaj
- 250 g barnacukor
- 350 g rebarbara megpucolva, 2 cm-es darabokra vágva ...