Fordított nektarinos sütemény

2012-07-14

sponsored links


Egyszerû kevert sütemény, olyasmi, mint a méltán népszerû sárgabarackos-joghurtos pite.

Az extra annyiban áll, hogy a gyümölcsöt egy vajas-karamelles mázba forgatjuk sütés elõtt, s így kerül a forma aljára - majd sütés után egyszerûen kifordítjuk, mint a tarte tatin-t.

A recept Rachel Allen könyvébõl származik, s az alaprecept mind a fûszerezést, mind a gyümölcsöket illetõen csodálatosan variálható, Rachel pl. almás-fahéjasat, és rebarbarás-gyömbéreset is ajánl, a kombinációk száma kb. végtelen :-)

Kóstoltuk frissen, langyosan, de érdekes módon nekem mégis inkább másnap ízlett jobban!

Fordított nektarinos sütemény

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg (barna) cukor
  • 5-6 db érett, de kemény húsú nektarin ...

Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2012/07/ford...

sponsored links

Keres?s