Fordított banántorta
sponsored links
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A tésztához
2 tojás
150 g barna cukor
csipet só
50 ml olaj
200 ml tej
230 g liszt
1/2 csomag sütõpor
A tetejére
3 banán
60 g barna cukor
30 g olvasztott vaj
A sütõt 180 fokra melegítjük, a formát sütõpapírral hézagmentesen kibéleljük.
A cukrot egyenletesen a forma aljába szórjuk, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd kirakjuk a vékony karikára vágott banánszeletekkel.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral és a sóval fehéredésig verjük. Hozzáöntjük az olajat, a tejet, végül pedig csomómentesre keverjük a liszttel, amiben elõzõleg elvegyítettük a sütõport.
A masszát a formába öntjük, és az egészet sütõbe toljuk, ahol 30-35 perc alatt megsütjük. Tûpróba!
Langyosra hûtjük a tortát, majd óvatos mozdulattal tortatálra borítjuk.