Fordított almás diós kocka (paleo)
sponsored links
Hozzávalók:
a tésztához:
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg darált dió
10 gramm konjac liszt
10 dkg porrá õrölt eritrit
8 tojás
só
továbbá:
5-6 alma
5 dkg darált dió (vagy más csonthéjas)
Sütõpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába alját kirakjuk a megtisztított, felkockázott almával. A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjûre õröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjébõl csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. Az elegyített száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze. Az calmára öntjük. 175 fokra elõmelegített sütõben 40-45 perc alatt (tûpróba!) megsütjük. Langyosra hûtjük. Deszkára borítjuk. Az almás réteget megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihûlt szeleteljük.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!