Food Revolution 2014 Május 16. Siófok
sponsored links
Sokszor halljuk, hogy egészségesen étkezni hosszabb életet jelent. Sokan azonban nem tudják, hogyan is tegyük ezt. A mai nap is remek alkalom, hogy megmutassuk nektek van kenyér a sima liszten túl is. Ha csak egy kicsit is változtatunk és természetes adalékanyagokat mint búzacsíra, tönkölykorpa, búzakorpa. lenmag, lenmagliszt, kendermagliszt, szezámmag, napraforgómag, tökmag teszünk a péksüteményekbe kenyerekbe már tettünk magunkért és szervezetünkért.
A mozgalom szülõatjya Jamie Oliver. Az õ kezdeményezésével endult el egy olyan folyamat ami szebbé, egészségesebbé, változatosabbá teszi majd a mindennapjainkat. Mi meg csatlakoztunk hozzá.
Íme az én receptem.
Amerikai keksz kicsit másképp
Hozzávalók az alaptésztához, mert az alap ugyanaz, de úgy változtatjuk ahogyan mi szeretnénk.
15 dkg vaj
10 dkg barna nádcukor
2 tojás
A vajat habosra keverjük a cukorral és egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
Kakaós keksz:
Az alaptésztához hozzákeverünk 10 dkg zabpehelylisztet, 8 dkg tönköly fehér lisztet, 10 dkg 50 %-os durvára darabolt étcsokoládét, 1 ek napraforgómagot, 1 ek mazsolát, 1 ek lenmagot, 2 ek durvára darabolt diót, 2 ek kakaót.
A tésztából diónyi halmokat teszünk egy tepsire, a közepébe nyomjunk egy csokikorongot, és 190 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Vaníliás keksz
Az alaptésztához hozzákeverünk 10 dkg zabpehelylisztet, 8 dkg tönköly fehér lisztet, 10 dkg 50 %-os durvára darabolt étcsokoládét, 1 ek arany mazsolát, 1 ek kandírozott narancsot, 2 ek durvára darabolt diót.
A tésztából diónyi halmokat teszünk egy tepsire, a közepére helyezzünk egy diószemet, és 190 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Zabpehelykeksz:
Az alaptésztához hozzákeverünk 2 ek zablisztet, 10 dkg 50 %-os durvára darabolt étcsokoládét, 1 ek napraforgómagot, 1 ek mazsolát, 1 ek lenmagot, 2 ek durvára darabolt diót, 1 ek kandírozott narancsot, 20 dkg zabpehlyhet
A tésztából diónyi halmokat teszünk egy tepsire és 190 fokon 10 perc alatt megsütjük.
A mozgalom szülõatjya Jamie Oliver. Az õ kezdeményezésével endult el egy olyan folyamat ami szebbé, egészségesebbé, változatosabbá teszi majd a mindennapjainkat. Mi meg csatlakoztunk hozzá.
Íme az én receptem.
Amerikai keksz kicsit másképp
Hozzávalók az alaptésztához, mert az alap ugyanaz, de úgy változtatjuk ahogyan mi szeretnénk.
15 dkg vaj
10 dkg barna nádcukor
2 tojás
A vajat habosra keverjük a cukorral és egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
Kakaós keksz:
Az alaptésztához hozzákeverünk 10 dkg zabpehelylisztet, 8 dkg tönköly fehér lisztet, 10 dkg 50 %-os durvára darabolt étcsokoládét, 1 ek napraforgómagot, 1 ek mazsolát, 1 ek lenmagot, 2 ek durvára darabolt diót, 2 ek kakaót.
A tésztából diónyi halmokat teszünk egy tepsire, a közepébe nyomjunk egy csokikorongot, és 190 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Vaníliás keksz
Az alaptésztához hozzákeverünk 10 dkg zabpehelylisztet, 8 dkg tönköly fehér lisztet, 10 dkg 50 %-os durvára darabolt étcsokoládét, 1 ek arany mazsolát, 1 ek kandírozott narancsot, 2 ek durvára darabolt diót.
A tésztából diónyi halmokat teszünk egy tepsire, a közepére helyezzünk egy diószemet, és 190 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Zabpehelykeksz:
Az alaptésztához hozzákeverünk 2 ek zablisztet, 10 dkg 50 %-os durvára darabolt étcsokoládét, 1 ek napraforgómagot, 1 ek mazsolát, 1 ek lenmagot, 2 ek durvára darabolt diót, 1 ek kandírozott narancsot, 20 dkg zabpehlyhet
A tésztából diónyi halmokat teszünk egy tepsire és 190 fokon 10 perc alatt megsütjük.