Fonott szûzpecsenye,cukkinis-zöldbabos rizstekerccsel
sponsored links
Szûzies pecsenye egy romantikus estén. Ezzel a recepttel biztosan elkápráztatod majd a családod, vagy párod.
Hozzávalók: 4 fõre
1 kisebb cukkini
15 dkg hosszú zöldbab
15 dkg rizs
8 rizslap (az utóbbi idõben nagyon sokszor használom a rizslapot, mert igen változatosan lehet vele köreteket alkotni. Sajnos csak ázsiai boltokban lehet kapni. Ha egyszer ilyen helyen jársz mindenképpen vegyél. Sokáig eláll és nagyon kreatív lehetsz)
Ha nincs rizslapod akkor baconbe csomagold be.
2 kisebb szûzpecsenye
1 dl tejszín
1 dl félédes fehérbor
1 evõkanál mustár
1evõkanál méz
2 evõkanál olíva olaj a sütéshez
5 dkg vaj a tekercs sütéséhez
Elõször kezd a hússal. Vágd fel ujjnyi vastag kb. 5-6 cm hosszú csíkokra, sózd, borsózd és ken be mustárral, majd fond be mint egy hajat.
Fõzd meg a rizst sós vízben és tedd félre. A zöldbabot is fõzd meg de egy kicsiit ropogós legyen, ne fõzd szét. A cukkinit hámozd meg és hosszában sajtszeletelõvel szeleteld fel. Vegyél elõ egy akkora edényt, amibe belefér a rizslap. Tegyél bele langyos vizet kb. 2 ujjnyit. Márts bele egy lapot, gyorsan vedd ki és tedd egy olajjal megkent mûanyag felületre. Tegyél rá 3 szelet cukkinit, egy kupac rizst és néhány szem zöldbabot. Csavard fel az egészet úgy hogy a két szélét behajtod, majd feltekered. Készíts fejenként 2 darabot az 8.
A vajat melegítsd fel a serpenyõben tedd bele a fonott szûzeket. Pirítsd szép pirosra. Öntsd fel a borral és forrald ki. Ad hozzá a mézet és a mustárt. Forrald át és öntsd hozzá tejszínt. Sûrítsd be és kész is. Hagy meleg helyen.
Kevés olíva olajat forrósíts fel és tedd bele a cukkini tekercseket. Pirítsd meg minden oldalát.
Tálald a tekercseket a szûzzel és locsold meg a mártással.
Hozzávalók: 4 fõre
1 kisebb cukkini
15 dkg hosszú zöldbab
15 dkg rizs
8 rizslap (az utóbbi idõben nagyon sokszor használom a rizslapot, mert igen változatosan lehet vele köreteket alkotni. Sajnos csak ázsiai boltokban lehet kapni. Ha egyszer ilyen helyen jársz mindenképpen vegyél. Sokáig eláll és nagyon kreatív lehetsz)
Ha nincs rizslapod akkor baconbe csomagold be.
2 kisebb szûzpecsenye
1 dl tejszín
1 dl félédes fehérbor
1 evõkanál mustár
1evõkanál méz
2 evõkanál olíva olaj a sütéshez
5 dkg vaj a tekercs sütéséhez
Elõször kezd a hússal. Vágd fel ujjnyi vastag kb. 5-6 cm hosszú csíkokra, sózd, borsózd és ken be mustárral, majd fond be mint egy hajat.
Fõzd meg a rizst sós vízben és tedd félre. A zöldbabot is fõzd meg de egy kicsiit ropogós legyen, ne fõzd szét. A cukkinit hámozd meg és hosszában sajtszeletelõvel szeleteld fel. Vegyél elõ egy akkora edényt, amibe belefér a rizslap. Tegyél bele langyos vizet kb. 2 ujjnyit. Márts bele egy lapot, gyorsan vedd ki és tedd egy olajjal megkent mûanyag felületre. Tegyél rá 3 szelet cukkinit, egy kupac rizst és néhány szem zöldbabot. Csavard fel az egészet úgy hogy a két szélét behajtod, majd feltekered. Készíts fejenként 2 darabot az 8.
A vajat melegítsd fel a serpenyõben tedd bele a fonott szûzeket. Pirítsd szép pirosra. Öntsd fel a borral és forrald ki. Ad hozzá a mézet és a mustárt. Forrald át és öntsd hozzá tejszínt. Sûrítsd be és kész is. Hagy meleg helyen.
Kevés olíva olajat forrósíts fel és tedd bele a cukkini tekercseket. Pirítsd meg minden oldalát.
Tálald a tekercseket a szûzzel és locsold meg a mártással.