Fonott kalács

2014-04-24

sponsored links





















Hozzávalók: (2 db kalácshoz)
30 dkg rétesliszt
50 dkg simaliszt
15 dkg kristálycukor
1,5 csomag vaníliáscukor
9 dkg olvasztott vaj
1 egész tojás + 1 tojás sárgája
1,5 mokkáskanál só
380 ml langyos tej
33 g élesztõ
ízlés szerint aszalt áfonya vagy mazsola

+ 1 tojás a lekenéshez.

A kenyérsütõgép üstjébe öntöttem a tejet, beleszórtam a cukorból 1 kanállal, belemorzsoltam az élesztõt, hagytam felfutni. Utána hozzáadtam a többi cukrot, vaníliáscukrot, az egész tojást és a sárgáját, lisztet, sót és bekapcsoltam a dagasztóprogramot a kenyérsütõben. Mikor már kicsit összeállt, hozzáadtam a vajat, majd az áfonyát (vagy mazsolát) --most kivételesen csipkedtem a dagasztáskor kevés maradék marcipánt is a tésztába a dagasztáskor. Mikor lejárt a dagasztás ideje, kivettem a tésztát és kelesztõtálban hagytam kelni. Azután 6 gombócra  osztottam, 3-at 3-at összefontam és sütõpapírral bélelt kalácsformába tettem õket. Lekentem felvert tojással, és hagytam újra kelni kb. fél órát, majd újra lekentem és elõmelegített sütõben 170 fokon kb. 35-40 percig sütöttem.


Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2014/04/fonot...

sponsored links

Keres?s