Fonott kalács

2014-04-10

sponsored links



Most bevallom õszintén, hogy bár az ilyen kalács borzasztóan jól néz ki ("úgy néz ki mint a bolti, anya") fényes-fonott-szépséges, az én kedvenc receptem ennél sokkal több tejet, kicsivel több élesztõt és arányaiban kevesebb tojást tartalmaz, nem nagyon fonom formára, mivel igazán  lágy a tésztája, hanem egy hosszúkás, magasabb falú tepsiben sütöm hatalmas adagban, kizárólag húsvétkor, pár éve  inkább kerek nagy tortaformában, ortodox (mármint görögkeleti) fonott-rózsás díszítéssel - jól néz ki az is, na.
De hát ilyenkor húsvét körül mindenki lázasan fonott kalácsot akar csinálni - ahhoz kicsit keményebb, megállósabb tészta a jó - itt van, én csak úgy hívom "hármas kalács", mert könnyen megjegyezhetõen bûvös hármas szerepel a liszt-vaj-cukor mennyiségeknél. Mivel általában édes dolgokkal esszük, nem teszek sosem a tésztájába több cukrot, húsvétkor meg tényleg alig, de ha valaki édesebben szereti, nyugodtan duplázza akár a cukor mennyiségét.

Hozzávalók: (minden legyen szobahõmérsékletû, a tejet-vajat még melegítjük))

30 dkg liszt ( igen, a képen szereplõ is csak 30 dkg lisztbõl van)
3 dkg vaj
3 dkg cukor ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2014/04/fonott-ka...

sponsored links

Keres?s