Fonott kalács

2012-07-27

sponsored links


A recept Farkas Vilmos blogjáról származik, és tanultam egy új dolgot is tõle. Azt, hogy légkeveréssel kell sütni, de nem gõzös sütõben, mert így lesz igazán szép fényes a tojással kent kalács felülete. És a hiedelemmel ellentétben a légkeveréssel sem szárad ki a viszonylag rövid sütési idõ alatt.
A receptet köszönöm, a kalács tökéletes lett, én egy picivel több cukorral készítettem.

Hozzávalók egy kb. 50 dkg-os kalácshoz:
a tésztához:
  • 340 g liszt
  • 45 g porcukor (az eredetiben 34 g)
  • 34 g puha vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 20 g élesztõ
  • csipet só
  • 165 ml langyos tej ...

Folytats a blogon ... mohakonyha.blogspot.com/2012/07/fonot...

sponsored links

Keres?s