Fonott kalács
sponsored links
Olyan régen szeretnék igazi foszlós fonott kalácsot sütni. Ha minden igaz, a receptjét meg is találtam a Max konyhája címû blogon. A megjegyzésekben szereplõ segítségeket használva állítottam össze a tésztát (pl. 1 evõkanál olaj, 16 dkg rétes liszt, 50 dkg finom liszt). De a mérlegem nem mért ki 15 gramm sót, 15 gramm vaníliás cukrot, 11 gramm élesztõt. helyettük egy csapott fehér kanál sót (nem tudom ez hány gramm volt), 2 csomag vaníliás cukrot (20 gr), 2 csomag szárított élesztõt (14 gr) használtam. Ahogy elkezdtem összeállítani a tésztát, túl keménynek éreztem, ezért apránként 7 evõkanál tejet raktam hozzá. Aztán észrevettem, hogy a tészta lerakódott a dagasztótálban, ezért 2,5 evõkanál finom liszttel korrigáltam. Akkor meg túl keménynek tûnt, ezért 3 evõkanál olajat adtam hozzá. Végül csak összeállt. A dagasztó tálban kelesztettem 1 órán át, ekkor duplájára nõtt a tészta. Akkor 6 felé ...