Fonott kalács
sponsored links
Fonott kalács (2 rúd):Liszt 60 dkg
Vaj 23 dkg
Porcukor 6 dkg
tojás 10 dkg (2db)
élesztõ 3 dkg
só 1 dkg
citromhéjreszelék
tej 25 dkg (2,5 dl)
Az élesztõt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert langyos tej felében, összekeverjük a szárazanyagokat, majd a szobahõmérsékletû vajat és a tojást is hozzáadjuk és közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Langyos helyen pihentetjük, kelesztjük majd egy fél óra múlva átszellõztetjük,
és újra kelesztjük. Újabb fél óra elteltével kiadagoljuk, négyfelé osztjuk.
Vékony rudakat sodrunk a tésztából és négy-vagy hatszálas kalácsot fonunk belõle.
Tojással megkenjük és mandulával is megszórhatjuk. Kelesztés után 170 °c-on
25-30 perc alatt készre sütjük.
Vaj 23 dkg
Porcukor 6 dkg
tojás 10 dkg (2db)
élesztõ 3 dkg
só 1 dkg
citromhéjreszelék
tej 25 dkg (2,5 dl)
Az élesztõt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert langyos tej felében, összekeverjük a szárazanyagokat, majd a szobahõmérsékletû vajat és a tojást is hozzáadjuk és közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Langyos helyen pihentetjük, kelesztjük majd egy fél óra múlva átszellõztetjük,
és újra kelesztjük. Újabb fél óra elteltével kiadagoljuk, négyfelé osztjuk.
Vékony rudakat sodrunk a tésztából és négy-vagy hatszálas kalácsot fonunk belõle.
Tojással megkenjük és mandulával is megszórhatjuk. Kelesztés után 170 °c-on
25-30 perc alatt készre sütjük.