Fonott kalács
sponsored links
- 5 púpozott evõkanál szezámmag liszt (kb. 30 dkg)
- 5 púpozott evõkanál gesztenyeliszt (kb. 30 dkg)
- 1 púpozott evõkanál zsír
- 5 db L-es tojás, vagy kevesebb nagyobb méretû
- 1 evõkanál szódabikarbóna (nem elírás!)
- Fél citrom leve
- Só ízlés szerint
- Lehetõleg kókuszliszt a munkaasztal szórásához
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat alaposan gyúrd össze -, nem kell hozzá folyadékot önteni, a tojásoknak és a zsírnak fel kell venniük a tésztát
- Sodorj ebbõl a mennyiségbõl kókuszliszttel szórt munkaasztalon 9 db vékony sodralékot
- Ezekbõl 3 cipót tudsz fonni
- 1 db tojás habarj el, és kenõtollal kend be a kalácsokat
- Elõmelegített sütõben kb. 30 percig kell közepes lángon sütni a kalácsokat