Fonott foszlós kalács.
sponsored links
Húsvétkor a sonka és a tojás mellé nálunk elmaradhatatlan a kalács. Hosszú évekig nem mertem nekiállni sütni, akkor mindig készen vásároltam meg. Az is finom volt, de valahogy csaknem hagyott nyugodni, hogy miért is ne ehetnénk frissen kisült, illatozó kalácsot. Aztán vettem a bátorságot, és évek óta magam sütöm. Persze eleinte a fonással voltak kisebb-nagyobb gondjaim, mert valahogy nem akart sikerülni. Azt azért nem mondanám, hogy most éppen elégedett vagyok a formájával, de már jó úton haladok afelé, hogy egyszer majd csak szépre sikerül. A kalács foszlóssága, és az íze viszont mint mindig, most is nagyon finom volt. Az idei kalács receptjét pedig a "Nagy süteményeskönyv"-bõl választottam ki, így most egy kicsit változtak a hozzávalók is. Az eddigi recepttel is elégedett voltam, de ez valahogy most jobb, finomabb lett a kalács. Mivel kalácsot bármikor süthetünk nemcsak a húsvéti ünnepek alkalmával, így mindenkinek bátran merem ajánlani ezt a receptet.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztõ
1 egész tojás
1 tojássárgája
4-5 dkg cukor ...