Fondant alá, vajkrém helyett - Sárgabarackos zománc
sponsored links
Ismét kaptam egy kérdést, íme:
"A fondant alatti vajkrémet ki lehet váltani lekvárral? Az talán nem olvasztja meg a fondant-ot."
Válasz:
A fondantot nem olvasztja meg a vakrém, ha rendesen készítetted el. Ráadásul a tortára a díszítés, tehát a vajkrém, majd a fondant csakis teljesen kihûlt állapotában vihetõ fel. Meleg piskótát, krémet soha ne használj!
Természetesen kiválthatod lekvárral a vajkrémet, de hogy teljesen sima legyen a felülete, készíts sárgabarackos (vagy akármilyen lekvárból készült) zománcot, a következõképpen:
Miután a piskótádat a kívánt krémmel megtöltötted, majd a lapokat egymásra helyezted, a torta felületét (az oldalát és a tetejét) általában vajkrémmel meg szoktuk kenni, majd erre kerül a kinyújtott fondant bevonó.
Aki nem szeretne vajkrémmel dolgozni, más lehetõség is adott a torta átkenésére. Megfelelõ lehet a sima cukorszirup, mert erre is rátapad majd a fondant, viszont jobb megoldás a sárgabarackos zománc, mert ez szépen megszárad a ...
"A fondant alatti vajkrémet ki lehet váltani lekvárral? Az talán nem olvasztja meg a fondant-ot."
Válasz:
A fondantot nem olvasztja meg a vakrém, ha rendesen készítetted el. Ráadásul a tortára a díszítés, tehát a vajkrém, majd a fondant csakis teljesen kihûlt állapotában vihetõ fel. Meleg piskótát, krémet soha ne használj!
Természetesen kiválthatod lekvárral a vajkrémet, de hogy teljesen sima legyen a felülete, készíts sárgabarackos (vagy akármilyen lekvárból készült) zománcot, a következõképpen:
Miután a piskótádat a kívánt krémmel megtöltötted, majd a lapokat egymásra helyezted, a torta felületét (az oldalát és a tetejét) általában vajkrémmel meg szoktuk kenni, majd erre kerül a kinyújtott fondant bevonó.
Aki nem szeretne vajkrémmel dolgozni, más lehetõség is adott a torta átkenésére. Megfelelõ lehet a sima cukorszirup, mert erre is rátapad majd a fondant, viszont jobb megoldás a sárgabarackos zománc, mert ez szépen megszárad a ...