Folyton szüret avagy spenótos-mángoldos lepény
sponsored links
Remélem, most már hivatalosan is megkezdettnek nyilváníthatom azt a nagyon várt idõszakot, amikor a kiskertbe már nemcsak ültetni-gyomlálni-locsolni-rendezkedni, hanem szüretelni jár az ember. A legutóbbi két látogatás pontosan így zajlott, és bevallom, könnyen belejöttem. Nem most szokom hozzá a földhöz, gyerekkoromban volt szerencsém szõlõhöz, málnához, hagymához, ribizlihez, eperhez, paradicsomhoz és tovább, és akkor még nem élveztem minden pillanatát, gondolom, értik. A garázsajtónk oldala máig õrzi azt a nem számolom hány évvel ezelõtti bevésést, amiben rögzítettem, hogy bizony a szõlõbe megyünk, ahol a hajtásszedés nem tartozott a kedvenc tevékenységeim közé. Konkrétabban: utáltam. Az idõ aztán megszépíti, amit tud, így a mostani kísérletezõ kertészkedés szüntelen örömforrást jelent, és azt hiszem, minden egyes centi a paradicsompalántákon endorfintermelést okoz a szervezetemben. A kerti munka mellékhatásaként pedig mindig boldog vagyok, ha esik. Ráadásul imbiszt sem mentesítem, megírok mindent a növényekrõl, és csak abban bízhatok, hogy nem bánják annyira.
És akkor jön a mai szereplõ. A spenót, a mángold közös sorsa jutott, egy lepény töltelékében teljesedtek ki és fonnyadtak meg. Nincs benne semmi különös, csak egy kellemes fokhagymás íz, vacsorának ajánlható, Herr Paprika legalábbis meglehetõsen szerette.
Itt a vége, lepény sül.
Spenótos-mángoldos lepény
25 dkg liszt (nálam 15 sima + 10 tönköly)
12, 5 dkg vaj
1+3 tojás
1-1 marék spenót- és mángoldlevél ...