Fokhagymás töpörtyûkrém/ Grammelaufstrich (Griebenaufstrich) mit Knoblauch
sponsored links
Rezept unten auch auf Deutsch
Ragyogó kenyérre való, csudafinom kence. Kivallóan csúszik rá asör, fröccs (sicc!), tea (vagy ki, mit akar)...
Hozzávalók:
250 g töpörtyû
1-2 fej hagyma (a hagyma nagyságától függõen)
5-7 gerezd fokhagyma (ki hogy szereti, az intenzitástól függõen több, vagy kevesebb)
3 tk õrölt köménymag
2 ek mustár
marék petrezselyem, apróra vágva
só, bors
szükség szerint 1 ek disznózsír
A megtisztított hagymát, fokhagymát finomra vágom. A töpörtyût ledarálom, összekeverem a hagymával, fokhagymával, mustárral. (Ha nem eléggé krémes teszek hozzá kevés disznózsírt.) Sózom, borsozom, megszórom a köménnyel és a petrezselyemmel. Fogyasztás elõtt legalább egy órára a hûtõbe teszem.
Zutaten:
250 g Grammeln
1-2 Zwiebeln
5-7 Knoblauchzehen (je nach Intensivität mehr oder weniger)
3 TL Kümmel (gemahlen)
2 EL Senf
gehackte Petersilie
Salz, Pfeffer
1 EL Schweineschmalz
Die geschälten Zwiebeln und die Knoblauchzehen fein hacken. Grammeln durch den Fleischwolf drehen und mit dem Zwiebel, Knoblauch und Senf sehr gut verrühren. Ist die Masse zu trocken, etwas Schweineschmalz dazumischen. Mit Petersilie, Salz, Kümmel und Pfeffer abschmecken.
Ragyogó kenyérre való, csudafinom kence. Kivallóan csúszik rá a
Hozzávalók:
250 g töpörtyû
1-2 fej hagyma (a hagyma nagyságától függõen)
5-7 gerezd fokhagyma (ki hogy szereti, az intenzitástól függõen több, vagy kevesebb)
3 tk õrölt köménymag
2 ek mustár
marék petrezselyem, apróra vágva
só, bors
szükség szerint 1 ek disznózsír
A megtisztított hagymát, fokhagymát finomra vágom. A töpörtyût ledarálom, összekeverem a hagymával, fokhagymával, mustárral. (Ha nem eléggé krémes teszek hozzá kevés disznózsírt.) Sózom, borsozom, megszórom a köménnyel és a petrezselyemmel. Fogyasztás elõtt legalább egy órára a hûtõbe teszem.
***
Einfach und doch köstlich. Er schmeckt sehr gut auf Bauernbrot oder Korngebäck. Zutaten:
250 g Grammeln
1-2 Zwiebeln
5-7 Knoblauchzehen (je nach Intensivität mehr oder weniger)
3 TL Kümmel (gemahlen)
2 EL Senf
gehackte Petersilie
Salz, Pfeffer
1 EL Schweineschmalz
Die geschälten Zwiebeln und die Knoblauchzehen fein hacken. Grammeln durch den Fleischwolf drehen und mit dem Zwiebel, Knoblauch und Senf sehr gut verrühren. Ist die Masse zu trocken, etwas Schweineschmalz dazumischen. Mit Petersilie, Salz, Kümmel und Pfeffer abschmecken.