Fokhagymás-tejszínes-spenótos tészta füstölt sajttal
sponsored links
Ha rendes blogger lennék, akkor elõre készíteném el az ételeket, hogy mire aktuálisak lesznek, akkor más is meg tudja õket csinálni, ha szeretné... De mivel inkább csak egyszerû háziasszony vagyok, akkor fõzök, amikor épp kell. Ráadásul lusta blogger is vagyok, mert nem is posztolom rögtön, tologatom magam elõtt a dolgokat... :))
Tegnap például zöldcsütörtök volt, amikor is a hagyomány szerint valami zöld ételt szokás fogyasztani. Végre eljött az én idõm, elõvehettem a fagyasztóból a spenótot, amit kb. fél éve vettem, és azóta rakosgatom az egyik fiókból a másikba, hogy majd jövõ héten megcsinálom...
Az az igazság, hogy még sosem csináltam semmit spenótból. Sõt, enni is csak egyszer ettem életemben spenótos dolgot, de az annyira ízlett, hogy azóta is a számban volt az íze. A régi munkahelyem üzemi konyháján csináltak ilyen spenótos tésztát, és nekem annyira ízlett (ez egyébként nem volt nagyon jellemzõ az ott fõzött ételekre), hogy visszamentem megköszönni a szakácsnõknek az ebédet, és elkértem a receptjét. :) Na ennek kb. 5 éve, és én azóta készülök ezt megcsinálni. :))
Fogalmam sincs minek vártam 5 évet erre az ételre, amit fél óra alatt össze lehet dobni, ráadásul szuperfinom!
Mondjuk a férjemet nem bírtam rávenni,hogy megkóstolja, meglátta a színét, és közölte, hogy õ ilyet nem kér... mint egy rossz óvodás! Ott rontottam el a dolgot, hogy nem csukott szemmel kóstoltattam meg vele, akkor biztos nem fintorgott volna. De minden rosszban van valami jó, ebben az, hogy az egészet én ehettem meg! :D
Hozzávalók: ...