Fokhagymás tejfölös sertésnyelv

2014-01-30

sponsored links






Hozzávalók: 2 sertésnyelv, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 2 babérlevél, 5-6 szem egész bors; a mártáshoz: 2-3 evõkanál olaj, 5 cikk fokhagyma, 2 evõkanál liszt, 3 dl tejföl, só, bors, fûszerpaprika

Elkészítése: A nyelvet megmossuk és hideg vízben fõni tesszük. Hozzáadjuk a sót, a megtisztított hagymát és fokhagymát, a babérlevelet meg a szemes borsot és puhára fõzzük. Amikor megfõtt a nyelv kivesszük, a bõrét lehúzzuk és  szeletekre vágjuk, a fõzõlevét pedig átszûrjük. A mártáshoz az olajon megdinszteljük az áttört fokhagymát(vigyázat, mert hamar megég), hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk kevés fûszerpaprikával, frissen õrölt borssal, felöntjük egy kevés fõzõlével és csomómentesre kavarjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, ha szükséges még megsózzuk és besûrítjük. Beletesszük a szeletekre vágott nyelvet és összeforraljuk.  Krumplipürével vagy fõtt tésztával tálaljuk.



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/01/fo...

sponsored links

Keres?s