Fokhagymás tejben sült sajtos csirkecomb
sponsored links
Most, hogy itt a hûvösebb idõ, jól esik kicsit bemelegíteni a konyhát. A család nagyon szereti a tepsiben sült csirkecombot. Annyit változtattam a szokásos recepten, hogy tejben puhítottam és a végén bõségesen megszórtam sajttal. A végeredmény pedig egy puha, szaftos és jó sajtos fogás lett. A család kérésére rizibizi köret készült hozzá.
Hozzávalók 4 fõre:
*4 csirkecomb
*1 púpos tk csirke fûszersó
*3 dl tej
*3 nagy gerezd fokhagyma
*20 dkg trappista sajt
A megtisztított húsokat megszórjuk a fûszersóval, majd egy közepes tepsibe fektetjük. A tejbe zúzzuk a fokhagymákat, és a combok mellé öntjük.
Alufóliával lefedve 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol hõlégkeveréssel 60 percet puhítjuk.
Az alufóliát eltávolítva leöntjük róla a tejet, megszórjuk durvára reszelt sajttal és addig sütjük, míg a sajt szép pirosra pirul a tetején. Ez kb. 15 perc. Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.