Fokhagymás tejben pácolt rántott máj
sponsored links
Gyors és finom étel télen-nyáron. Egy kis idõzítés, elõre tervezés szükséges hozzá, de a tulajdonképpeni elkészítés nem igényel sok idõt.
Fokhagymás tejben pácolt rántott máj
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertés- vagy borjúmáj, 2-3 dl tej, 5-6 cikk fokhagyma, 3 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj, só, bors;
a körethez: 8-10 közepes, héjában fõtt krumpli, só, kevés fokhagymapor.
Elkészítése: A májat vékonyan felszeleteljük, majd tálba helyezzük. A tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát, ráöntjük a májra, és jól összeforgatjuk. Lefóliázzuk, éjszakára hûtõbe tesszük, és néha átforgatjuk. Másnap a májszeleteket papírtörlõre szedjük, és a fûszeres tejet kissé felitatjuk róluk. Lisztbe, sóval és borssal ízesített felvert tojásba, illetve zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlõre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk róla. A körethez a kihûlt fõtt krumplit meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, majd forró bõ olajban piros-ropogósra sütjük. Tálalás elõtt megszórjuk sóval, illetve kevés fokhagymaporral. Bármilyen idénysalátával vagy savanyúsággal kínáljuk.