Fokhagymás tejben pácolt grillezett csirkemell friss salátával
sponsored links
Még hónapokkal ezelõtt kaptam az egyik Tesómtól egy öntött vas grill serpenyõt a szülinapomra. Eddig a szekrényben várt a feladatára. Ma felavattam. Kedvencünk a fokhagyma, ezért ezt az egyszerû, pácolt husit sütöttem benne. Hihetetlen, de oldalanként 5-5 perc sütéssel tökéletesen puha, omlós csirke lett az eredmény. A gyerekeknek is ízlett. Friss salátával, az elmaradhatatlan fokhagymás öntettel kínáltam.
Hozzávalók 2 fõre:
- 2 kisebb csirkemell filé
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tej
- 2 ek olaj
Salátához:
- 6-7 nagy jégsaláta levél
- 1 kígyóuborka harmada
- 2 db retek
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 5 szem koktélparadicsom
Öntethez:
- 2 dl tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
A melleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk.
A fokhagymákat összezúzzuk és bedörzsöljük vele a melleket.
Meghintjük sóval, borssal.
Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje.
Pár órára hûtõbe rakjuk, de még jobb, ha elõzõ este bepácoljuk.
Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A melleket kiemeljük a tejbõl és leitatjuk róluk a tejet.
Egy öntött vas grill serpenyõt felforrósítunk 2 ek olajjal.
A mellek mindkét oldalát 5-5 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Amíg sülnek a husik, minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A sárgarépát finomra reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a paprikát kockára, az újhagymát karikára vágjuk. A koktélparadicsomokat negyedeljük.
A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket.
A grillezett csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.