Fokhagymás tarjaszelet, sonkás rizzsel
sponsored links
Hagyományos módon kezdõdik a recept, azaz végy 8 tenyérnyi (nekem szép nagy tenyerem van) vastag tarja- szeletet, sózd be, szórd meg borssal és rakosgasd formásan be egy sütõ edénybe, önts rá vagy 1,5 dl vizet, aztán forró sütõbe vele.
Félúton forgasd meg a szeleteket, tartsd ott míg puhára nem sülnek. Mikor eddig eljutottál, szeletenként 1 gerezd szálkásra vágott fokhagymával szórd meg, és a már kihûlõ sütõbe tedd vissza tálalásig.
Míg sül a hús, apró csíkokra vágott füstölt sonkát 2-3 evõkanálnyi olajon megpirítasz,hozzáadsz fél kilogramm rizst, együtt pirítod még tovább, majd felöntöd kétszer annyi vízzel, mint a rizs volt. Megsózod, vigyázat a ...