Fokhagymás sülthús, pirított gombával, öntött salátával...
sponsored links
Szeretem a sertésdagadót megsütni jó fokhagymásan, az oldalas mellett a legízesebb hús, szóval nemcsak tölteni lehet ám. Köretként mellé pirított gomba, jó sok, valamint öntött szívsaláta, melynek részletes receptjét itt lent találjátok, így együtt nagyon finom ebédegyüttes.
Sertésdagadó fokhagymásan pirított gombával
Hozzávalók:
1 db kisebb sertésdagadó, tenyérnyi darabokra szeletelve, a vastagabb részeknél elfelezve
fokhagyma gerezdek rengeteg
só, bors, kömény
1-2-3 ek. zsír
1 doboz csiperkegomba, szeletelve
1 ek. zsír
só, bors
A húst daraboltam, szeleteltem, tepsibe raktam, alaposan befûszereztem, ment rá a zsír, meg a rengeteg fokhagyma szeletelve és 1 dl víz. Alufóliával lefedtem és a 180 fokos sütõben pároltam 1 órát, majd a fóliát levéve lepirítottam, alatta ott a csodás fokhagymás zsír, a szaftja.
Közben a gombát felszeleteltem, persze megfelelõ tisztítás-mosás után, én a héját soha nem hámozom le, ott vannak a legjobb ízei ugyanis, csak nagyon alaposan megmosom folyó víz alatt, hogy az esetleges földmaradványok eltûnjenek.
Forró zsiradékra dobom és addig pirítom, mígnem zsírjára sül, színes nem lesz, míg jól láthatóan megpirult lesz, csak itt a végén sózom, borsozom.
Öntött salátaszív... 2-4 db salátaszív, vagy fejes zöldsaláta belsõ szív része /külsõ leveleibõl leves fõzhetõ/.... továbbiak a receptben:
recept itt
Sertésdagadó fokhagymásan pirított gombával
Hozzávalók:
1 db kisebb sertésdagadó, tenyérnyi darabokra szeletelve, a vastagabb részeknél elfelezve
fokhagyma gerezdek rengeteg
só, bors, kömény
1-2-3 ek. zsír
1 doboz csiperkegomba, szeletelve
1 ek. zsír
só, bors
A húst daraboltam, szeleteltem, tepsibe raktam, alaposan befûszereztem, ment rá a zsír, meg a rengeteg fokhagyma szeletelve és 1 dl víz. Alufóliával lefedtem és a 180 fokos sütõben pároltam 1 órát, majd a fóliát levéve lepirítottam, alatta ott a csodás fokhagymás zsír, a szaftja.
Közben a gombát felszeleteltem, persze megfelelõ tisztítás-mosás után, én a héját soha nem hámozom le, ott vannak a legjobb ízei ugyanis, csak nagyon alaposan megmosom folyó víz alatt, hogy az esetleges földmaradványok eltûnjenek.
Forró zsiradékra dobom és addig pirítom, mígnem zsírjára sül, színes nem lesz, míg jól láthatóan megpirult lesz, csak itt a végén sózom, borsozom.
Öntött salátaszív... 2-4 db salátaszív, vagy fejes zöldsaláta belsõ szív része /külsõ leveleibõl leves fõzhetõ/.... továbbiak a receptben:
recept itt