Fokhagymás sült cékla
sponsored links
Úgy láttam, sikerült felkeltenem a figyelmet a Facebook-on ennek a különleges köretnek a fotójával, így hát nem is várakoztatok tovább senkit, már jelentkezem is a recepttel.
Picit azért megnyugodtam, mert kiderült, hogy nem csak számomra volt újdonság így elkészítve a cékla. Mindig is szerettem, de csak savanyúságként ettem eddig. Mostantól viszont változik a helyzet! Gyakran fogom elkészíteni sütve, mert nagyon-nagyon finom lett.
És amelllett, hogy finom zöldség, jelentõs élettani hatásai is vannak. Tudtátok például, hogy:
A cékla gyógyhatásai: vérképzõ, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza, valamint tumorsejtek szaporodását gátló hatása is van. A céklát fõként salátaként, ételkiegészítõként fogyasztják - sajnos nagyon kis mennyiségben - a növény gyógyhatása kevéssé ismert. Igaz, a népi gyógyászatban régóta vérképzõnek tartották. A huszadik századi orvosok babonának tartották, mígnem klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a népi megfigyelés igaz.
Mivel kiderült, hogy a céklalé valóban segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, sok helyen kiegészítõ ...