Fokhagymás-spenótos-tejszínes gnocchi
sponsored links
Nem bírtam magammal és vettem friss spenótot, ahogy megláttam a zöldségesnél.
Nekem a tavasz hírnöke volt a látványa.
Ilyenkor tavasz elején megõrülök a friss zöldekért, alig várom, hogy ehessem.
Na ez lett belõle.
kb. 30-35 dkg friss spenótlevél, szárától megszabadítva és többszörösen átmosva
5-6 gerezd fokhagyma egészen apróra darabolva
2 dl habtejszín
1 doboz gnocchi, az a készen kapható fajta
2 tömlõ natúr, ömlesztett tejszínkrémsajt
vaj, só, bors
Kevés vajon megfuttattam a fokhagymát, épp csak, meg ne égjen, rádobtam a tisztított, mosott spenótleveleket, kicsit összeforgattam és pároltam, míg kissé összeestek a levelek, majd felöntöttem a tejszínnel és a gnocchit is beleborítottam, lefedve kislángon hagytam rotyogni, párolódni legalább 10-15 percet.
Végül az ömlesztett sajtot is beleolvasztottam, kóstolgatás után sóztam és borsoztam.
Az egész talán nem is tartott 20 percig sem és kész volt a könnyû, tavaszi ebédünk.
Jó fokhagymás, sajtos és a friss spenót utolérhetetlen íze együtt mennyei volt.
Annyira örülök, hogy itt a tavasz és jön a nyár, testemnek-lelkemnek melegségre és napsütésre van szüksége minden szempontból.