Fokhagymás salátafõzelék buggyantott tojással
sponsored links
A kertben már vénülõben vannak a salátafejek, fõzni kell belõlük amíg lehet.
Fokhagymás, édes-savanyú fõzeléket készítettem buggyantott tojással.
Tálaláskor beindult a fantáziám, miután a tojást felvágtam és szépen kifolyt a sárgája.
Nyuszit kreáltam, és az jutott az eszembe, hogy ha majd évek múlva a kicsi unokáim nem akarják a salátafõzeléket megenni, milyen mesével veszem rá õket mégis.
A mese címe : A salátatengerbõl kihalászott nyuszi
Hozzávalók:
- 3 db fejes saláta szíve (csak a közepét használtam fel)
- 1 dl tejföl
- 1 evõkanál fokhagymás vaj (Lidl-ös) vagy 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 evõkanál liszt
- só
- 2 x 1 evõkanál ecet / 1 a tojás buggyantásához/
- 1 evõkanál cukor
- 2 tojás
Elkészítése:
A salátaszíveket jól megmossuk, összetépkedjük, sós vízben megfõzzük, majd fokhagymás vajat adunk hozzá (lehet fokhagymagerezdet is használni, nekem vaj van itthon és így nem kellett fokhagymát pucolnom).
A tejfölt kikevertem a liszttel, pici meleg vízzel, és hozzáadtam a salátához.
Ecettel, cukorral tesszük igazán pikáns ízûvé, majd buggyantott tojással pirítóssal tálaljuk.
A buggyantott tojáshoz:
Sós ecetes vizet forralunk, majd beleütünk egy tojást egy merõkanálba.
A kanalat óvatosan a víz fölé helyezzük, majd megbillentjük, hogy a forró víz egy kicsit körbe vegye, és kicsapódjon a fehérje.
Majd beletesszük a vízbe, és másfél-két percig fõzzük.