Fokhagymás-rozmaringos újburgonya
sponsored links
Nem tudom, ki hogy van vele, de engem nem lehet lebeszélni a krumplievésrõl. Igen, tudom, hogy nem épp a legegészségesebb, de ki tud ellenállni az aprócska parázsburgonyának, ami ott kacsintgat a piacon. Rá egy kis rozmaring és fokhagyma, kis idõ a sütõben, és kész is a tökéletes ebéd.
Recept a Kifõztük májusi számában is megjelent.
Hozzávalók:
1 kg apró, új parázsburgonya
1-2 ág rozmaring
5 gerezd fokhagyma
2 evõkanál olívaolaj
só, bors
A burgonyát megmossuk, lekaparjuk vagy ledörzsöljük a héját, 10-15 perc alatt megfõzzük sós vízben. A leszûrt burgonyát sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a felaprított fokhagymával, meglocsoljuk az olívaolajjal, rátépkedjük a rozmaring leveleit, jól összeforgatjuk. Elõmelegített, 200 fokos sütõben 15 perc alatt pirosra sütjük.
Recept a Kifõztük májusi számában is megjelent.
Hozzávalók:
1 kg apró, új parázsburgonya
1-2 ág rozmaring
5 gerezd fokhagyma
2 evõkanál olívaolaj
só, bors
A burgonyát megmossuk, lekaparjuk vagy ledörzsöljük a héját, 10-15 perc alatt megfõzzük sós vízben. A leszûrt burgonyát sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a felaprított fokhagymával, meglocsoljuk az olívaolajjal, rátépkedjük a rozmaring leveleit, jól összeforgatjuk. Elõmelegített, 200 fokos sütõben 15 perc alatt pirosra sütjük.