Fokhagymás-petrezselymes tészta (reform)
sponsored links
Aki szereti a fokhagymásat, annak ajánlom ezt az ételt. Ha azt szeretnénk, hogy még finomabb legyen, érdemes a fokhagymát sütõben megsütni, héjastól, tepsin.
Hozzávalók:
- 25-30 dkg teljes kiörlésû spagetti (vagy más tésztaféle), 15 dkg füstölt sajt, 4 dl zsírszegény fõzõtejszín, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 fej fokhagyma, 1 kisebb csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál kókuszzsír, 2 csapott evõkanál étkezési keményítõ, só, õrölt bors.
Elkészítése:
- A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük, majd leszûrjük, és hideg vízzel átöblítjük. Egy serpenyõben, a hámozott fokhagymacikkeket épen aranybarnára pirítjuk a kókuszzsíron. A serpenyõbõl kivesszük, majd a tejszínnel, meg a petrezselyemzölddel összeturmixoljuk. Visszaöntjük a serpenyõbe, sózzuk, borsozzuk, illetve beleöntjük a borral elkevert keményítõt. Kavargatva összeforraljuk, majd a a kifõtt tésztával tálaljuk. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk.