Fokhagymás mángold újkrumplival
sponsored links
Esküszöm, nem lettem vega, de annyi itt a friss zöldség, hogy MUSZÁJ folyton ilyeneket fõznöm. Meg mondjuk nincs is túl sok pénzem húsra, szóval hetente kb. 1-2 alkalommal eszem csak.
Hétvégén lõttem a piacon újkrumplit (200 Ft/kg), azzal konkrétan semmit se csináltam, csak megmostam, kicsit megtörölgettem, a nagyobbakat kettévágtam, beleszórtam egy jénaiba, öntöttem rá egy kis olajat, megsóztam, és bevágtam a sütõbe. Ott megsült finom ropogósra.
A fokhagymás mángold neve pedig kb. mindent elmond az elkészítésérõl :-) Két gerezd fokhagymát felaprítottam, egy kis olajon átkevergettem, aztán beletettem a megtisztított mángoldot. Megsóztam, egy iciripicirit megborsoztam, és kevergetve megvártam, míg összeszottyant. Akkor egy nagyon kevés tejszínt is beleöntöttem, de igazából ...
Hétvégén lõttem a piacon újkrumplit (200 Ft/kg), azzal konkrétan semmit se csináltam, csak megmostam, kicsit megtörölgettem, a nagyobbakat kettévágtam, beleszórtam egy jénaiba, öntöttem rá egy kis olajat, megsóztam, és bevágtam a sütõbe. Ott megsült finom ropogósra.
A fokhagymás mángold neve pedig kb. mindent elmond az elkészítésérõl :-) Két gerezd fokhagymát felaprítottam, egy kis olajon átkevergettem, aztán beletettem a megtisztított mángoldot. Megsóztam, egy iciripicirit megborsoztam, és kevergetve megvártam, míg összeszottyant. Akkor egy nagyon kevés tejszínt is beleöntöttem, de igazából ...