Fokhagymás-mustáros sertésszelet
sponsored links
Vasárnap ebédre készült ez a finomság. Krumplipürét készítettem mellé és savanyú uborkával kínáltam. A desszertfelelõsöm pedig finom sütikkel járult hozzá az ebédünkhöz. :) A tiramisut és toffie-t a szarvasi Ildikó Cukrászdából szereztük be.
A húst most 2 nappal hamarabb pácoltam be. Ha 1-2 nappal többet pácolódik, akkor hamarabb sül (tapasztalatom szerint), de így is viszonylag hamar elkészült.
Elkészítése
A sertéscombot felszeleteljük és a következõ hozzávalókkal bepácoljuk: sertésfûszer, bors, mustár, fokhagyma, olaj. Néhány órára, de akár 2-3 napra hûtõbe tesszük, hogy érlelõdjön.
Egy mélyebb serpenyõbe tesszük a bepácolt húsokat, tehetünk még alá kevés olajat és valamennyi víz hozzáadásával (amit idõnként pótolhatunk), fedõ alatt puhára pároljuk. Majd hagyjuk elfõni a víz nagy részét és mindkét oldalán megsütjük a szeleteket.
Hozzávalók:
30-35 dkg sertéscomb
3 kk. sertésfûszer
1/2 kk. bors
2 ek. mustár
2 duci gerezd fokhagyma (nálam felkarikázva, de inkább összezúzva)
8 ek. olaj (+ egy kevés a serpenyõbe)
2-3 dl víz (+ amennyi szükséges)
Fokhagymás-mustáros sertésszelet |
Toffie és tiramisu |