Fokhagymás morzsa alatt sült tõkehal filé rozmaringos sült sütõtökkel és burgonyával

2014-03-25

sponsored links

Fokhagymás morzsa alatt sült tõkehal filé rozmaringos sült sütõtökkel és burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

A halhoz: 4 db 120-150 grammos tõkehal filé bõr nélkül, 100 g házi zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen õrölt feketebors, 1 tk vaj, néhány csepp extra szûz olívaolaj

A körethez: 400 g burgonya, 400 g sütõtök, só, frissen õrölt feketebors, 40 g vaj, 1 rozmaring ág, extra szûz olívaolaj

DSC_6092

A burgonyát és a sütõtököt meghámozzuk, 1-2 mm vékonyan felszeleteljük, és egy tepsibe rakjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a rozmaring leveleivel, meglocsoljuk egy kevés extra szûz olívaolajjal, és az egészet összeforgatjuk. A tetejére vajdarabkákat helyezünk, és 180 °C-ra elõmelegített sütõben alufóliával lefedve 30 percig, majd fólia nélkül, grill programon még 15 percig (de mindenképpen amíg a felsõ réteg burgonya-sütõtök felhólyagosodik/megpirul) sütjük.

A halhoz a fokhagymát finomra aprítjuk, és összekeverjük a zsemlemorzsával.

A filék mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, és egy vajjal kikent tûzálló tálba fektetjük. Megszórjuk a fokhagymás morzsával, meglocsoljuk egy kevés extra szûz olívaolajjal, és 190 °C-ra elõmelegített sütõben (ha van, gratin programon) a filék vastagságától függõen 4-8 perc alatt aranybarnára sütjük, a sült sütõtök-burgonya körettel azonnal tálaljuk.


Folytats a blogon ... tarkabarka.cafeblog.hu/2014/03/25/fok...

sponsored links

Keres?s