Fokhagymás kifli Vicuska csodatésztájából

2012-02-22

sponsored links

Vicuska blogjáról kölcsönöztem a receptet, kettõ változat is van fent nála, ez a Hruscsovi tészta. 4-7 napig eltartható a tészta hûtõben, de állítólag 2-3 hónapig is lehet tárolni. Ezt nem próbálom ki, pedig azért kíváncsi lennék, hogy milyen lenne. Ennek a mennyiségnek én most a dupláját készítettem, hogy 2 napra elég legyen. Elõször készítettem belõle ezeket a kifliket leveshez, majd másnap egy nagyon finom húsos töltelékes bucit, csak azt nem fényképeztem le. De ahogy Vicuska mondta is, mindenféle töltelékkel finom, formázni tetszés szerint lehet. Remélem nem haragszik meg, hogy én bemásolom ide a receptet és az elkészítési módot a blogjáról, mert nem változtattam rajta semmit. A tészta állaga remek, nagyon könnyû vele dolgozni és isteni puhe-puha lesz kisülve, másnap is finom puha. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, én reggel munka elõtt gyorsan összeállítottam a tésztát, majd délután 4-kor álltam neki formázni és sütni. Ja és vajat használtam, ami igen drága, mert azonnal dupla adaggal indítottam, viszont összehasonlíthatatlan az íze. A kiflik tölteléke 10 dkg puha vaj, 3 gerezd fokhagyma összenyomva, pici só és petrezselyem apróra vágva. Ebbõl tettem minden kifli közepébe kb. egy teáskanálnyit. Sütés elõtt lekentem tojással és megszórtam magokkal, 180 fokos sütõben szép aranysárgára sütöttem õket.

"1 csésze=250 ml

kb. 500 g liszt (3,5 csészével)
2-2,5 teáskanál száraz élesztõ (9-10 g, nem teljes csomaggal), kb. 50 g friss
1 csésze tej (savó, 1%-os kefir)- 250 ml ...

Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2012/02...

sponsored links

Keres?s