Fokhagymás-kakukkfüves ropós kacsacomb vele sült almával - sous vide

2013-11-06

sponsored links


A kacsacombot semmiképpen nem hagytam ki volna a sous vide eljárással elõkészített húsételek közül az egyhetes tesztidõszakban, amikor volt alkalmam kipróbálni a Sous Vide Supreme szettet a forgalmazó jóvoltából.


Bár tipikusan rozmaringgal párosítjuk a kacsacombot, most én mégis a kakukkfû mellett döntöttem.
Egy-egy nagyobb gerezd vastagabbra szeletelt fokhagymával és kakukkfû ágakkal vákuum csomagoltam a Maldon sóval és frissen õrölt borssal fûszerezett combokat és ez esetben nem tettem mellé zsiradékot.

82 C fokon 4 órán át hagytam készülni õket a vízfürdõben. 

Az elõkészített combokat libazsírral kikent cseréptálba helyeztem a fokhagyma szeletekkel és mellé rendeztem combonként egy-egy fél savanykás, héjas almát cikkekre ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s