Fokhagymás-kakukkfüves ropós kacsacomb vele sült almával - sous vide
sponsored links
A kacsacombot semmiképpen nem hagytam ki volna a sous vide eljárással elõkészített húsételek közül az egyhetes tesztidõszakban, amikor volt alkalmam kipróbálni a Sous Vide Supreme szettet a forgalmazó jóvoltából.
Bár tipikusan rozmaringgal párosítjuk a kacsacombot, most én mégis a kakukkfû mellett döntöttem.
Egy-egy nagyobb gerezd vastagabbra szeletelt fokhagymával és kakukkfû ágakkal vákuum csomagoltam a Maldon sóval és frissen õrölt borssal fûszerezett combokat és ez esetben nem tettem mellé zsiradékot.
82 C fokon 4 órán át hagytam készülni õket a vízfürdõben.
Az elõkészített combokat libazsírral kikent cseréptálba helyeztem a fokhagyma szeletekkel és mellé rendeztem combonként egy-egy fél savanykás, héjas almát cikkekre ...