Fokhagymás-kacsazsíros kenyérlángos

2012-04-11

sponsored links


Ezt a jó kis kenyérlángos még az ünnepek elõtt követtem el. Kicsúsztam az idõbõl és nagyon sokára készült volna el a kenyér, a fagyasztóból meg elfogyott a vésztartalék. Így bedagasztottam egy egyszerû kenyértésztát, lepényeket formáztam belõle, megkentem fokhagymás kacsazsírral és pillanatok alatt kisütöttem a sütõben. Medvehagymás túrókrémmel ettük.
Persze az igazi a kemencében sütés lett volna, úgy, ahogy régen nagyanyáink készítették. Amíg a kelesztõkosárban keltek a kiszakított tészták, addig õk is készítettek pár lepénykét, amit megsütöttek a forró kemencében a gyerekek legnagyobb örömére.

Hozzávalók:
  • 50 dkg kenyérliszt
  • 1,5 tk. só
  • 2 ek. olaj
  • 20 dkg öregtészta vagy kovász ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2012/04/fo...

sponsored links

Keres?s