Fokhagymás-kacsazsíros kenyérlángos
sponsored links
Ezt a jó kis kenyérlángos még az ünnepek elõtt követtem el. Kicsúsztam az idõbõl és nagyon sokára készült volna el a kenyér, a fagyasztóból meg elfogyott a vésztartalék. Így bedagasztottam egy egyszerû kenyértésztát, lepényeket formáztam belõle, megkentem fokhagymás kacsazsírral és pillanatok alatt kisütöttem a sütõben. Medvehagymás túrókrémmel ettük.
Persze az igazi a kemencében sütés lett volna, úgy, ahogy régen nagyanyáink készítették. Amíg a kelesztõkosárban keltek a kiszakított tészták, addig õk is készítettek pár lepénykét, amit megsütöttek a forró kemencében a gyerekek legnagyobb örömére.
Hozzávalók:
- 50 dkg kenyérliszt
- 1,5 tk. só
- 2 ek. olaj
- 20 dkg öregtészta vagy kovász ...