Fokhagymás kacsacomb fehérboros sütõtökkel

2011-11-10

sponsored links

A kacsacomb ezúttal egyszerû fokhagymás ízesítésû. Vajban elõsütött, majd fehérborban párolt sütõtökkel tálaljuk. A Márton napi menübe is jól illeszthetõ fõétel. Libacombból is készíthetõ.

Hozzávalók személyenként:1egész kacsacomb, 2-3 gerezd fokhagyma, só, frissen õrölt bors; a fehérboros sütõtökhöz: 15 dkg sütõtök, 3-4 dkg vaj, 1 csipet kristálycukor, 1/2-1 dl száraz fehérbor; a tálaláshoz:citrom
Megsózzuk a tisztított, szárazra törölt kacsacombot, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, és a bõrös felével lefelé, egy fedeles, sütõben is használható edénybe tesszük. 8-10 percig sütjük zsiradék nélkül, majd megfordítjuk, és 4-5 perc alatt a másik felét is megpirítjuk a kisült zsíron. Kevés vizet és szeletelt fokhagymagerezdeket adunk hozzá, és fedõ alatt, közepes ...

Folytats a blogon ... izeskalandok.blogspot.com/2011/11/fok...

sponsored links

Keres?s