Fokhagymás hátszín gyömbéres spenóttal
sponsored links
Suanjiansi Bocai Niorou
Szokatlanul enyhe volt az idei január. Szinte tavaszi zsongás a piacon és a kínálat is jobban hasonlított a márciusira mint a januárnak megszokottra. Zöld saláták, piros retkek, újhagyma és spenót is volt bõven a standokon.
Természetesen a spenót hegyek láttán a mi menünk is spenótos lett ám ezúttal messze elrugaszkodtam a megszokott pürétõl . Kínai menübe került a friss haragos zöld spenót.
Fokhagymás hátszínt készítettem gyömbéres spenóttal
Hozzávalók :
- 700 g hátszín
- 500 g spenót
- 1 szál póréhagyma
- 1 kápia paprika
- 3 cm-nyi gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- chili olaj
- szezám olaj
- só
- bors
- kukorica keményítõ
- soya szósz
A gondosan elõkészített ( mosott, megtisztított) hátszínt vékonyan szeleteljük ,majd soya szósszal és szezám olajjal meglocsoljuk, félretesszük. Pihentetjük.
Sütés elõtt picit sózott kukorica keményítõben megforgatjuk a húsokat. Wokban szezámolajat hevítünk,ebben átsütjük a húsokat,majd félrehúzva az össze lapított fokhagymát és apróra vágott pórét, valamint a felkockázott kápia paprikát is átsütjük.Összekeverjük a hátszínnel. Közben a spenótot megtisztítjuk, a levelein maradt pár csepp vízen megpároljuk,lecsöpögtetjük,kevés olajon a felcsíkozott gyömbért megfutttatjuk, rádobjuk a spenótot, átkeverjük," meghintjük" chili olajjal, sózzuk,borsozzuk.
Az "ázsiai " tésztát forró vízben áztatjuk, leszûrjük és tálalunk.
Nyers zöldségeket kínálunk mellé .