Fokhagymás garnéla endíviasalátával, medvehagymás öntettel
sponsored links
Most vettem elõször friss, nem elõfõzött garnélát. Megtisztítottam annak rendje és módja szerint (fejet, lábakat kitéptem, bélcsatornát eltávolítottam), majd elkészítettem. Nekem ízlett a legjobban. A férjemnek is ízlett, de azt mondta, õ meg tud lenni nélküle. :) Kicsi lányom, a halas :P, megkóstolta, de nem tartott igényt további darabokra, a nagy ... pfujjj. :) Pedig igazán finom! Próbáljátok ki!
Fokhagymás garnéla endíviasalátával, medvehagymás öntettel
Hozzávalók 2-3 személyre: 12 friss garnélarák, 5-6 cikk fokhagyma, 5 dkg vaj, 0,5 dl fehérbor, 1-2 evõkanál szójaszósz, citromlé, só, bors, csilipehely;
a salátához: 2 kisebb fej endíviasaláta, 1,5 avokádó, 1/2 citrom leve;
az öntethez: 2 dl görög joghurt, 1/2 avokádó, 5-6 medvehagymalevél, 2-3 evõkanál olívaolaj, só, citromlé.
Elkészítése: Elõször a salátát készítjük elõ. Az endíviát leveleire szedjük, a levelek tövébõl levágunk 1-2 cm-nyi részt, ez sokkal keserûbb a többihez képest. Az avokádót felszeleteljük, az egészet tálra rendezzük és meglocsoljuk citromlével. Az öntet hozzávalóit összeturmixoljuk, ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk. Rálocsoljuk a salátára. Az elõkészített/konyhakész friss garnélát (feje, lábai és bélcsatornája eltávolítva) jól átöblítjük és hagyjuk szûrõben lecsepegni. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a nagyobb darabokba vágott fokhagymát, majd rádobjuk a garnélát, és nagy lángon pirítjuk 1-2 percig. Ezután megfordítjuk õket, szintén pirítjuk 1-2 percig (nagyságtól függõen), majd rálocsoljuk a szójaszószt, a bort meg kevés citromlevet, és fedõ alatt pároljuk 1-2 percig. Ezután a fedõt levesszük, és hagyjuk zsírjára pirulni. Ízlés szerint sózzuk (ha szükséges), borsozzuk, illetve megszórjuk csilipehellyel. A salátára helyezzük a pirított rákokat, illetve a fokhagymát is eloszlatjuk a salátán. Jó étvágyat! :)
Fokhagymás garnéla endíviasalátával, medvehagymás öntettel
Hozzávalók 2-3 személyre: 12 friss garnélarák, 5-6 cikk fokhagyma, 5 dkg vaj, 0,5 dl fehérbor, 1-2 evõkanál szójaszósz, citromlé, só, bors, csilipehely;
a salátához: 2 kisebb fej endíviasaláta, 1,5 avokádó, 1/2 citrom leve;
az öntethez: 2 dl görög joghurt, 1/2 avokádó, 5-6 medvehagymalevél, 2-3 evõkanál olívaolaj, só, citromlé.
Elkészítése: Elõször a salátát készítjük elõ. Az endíviát leveleire szedjük, a levelek tövébõl levágunk 1-2 cm-nyi részt, ez sokkal keserûbb a többihez képest. Az avokádót felszeleteljük, az egészet tálra rendezzük és meglocsoljuk citromlével. Az öntet hozzávalóit összeturmixoljuk, ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk. Rálocsoljuk a salátára. Az elõkészített/konyhakész friss garnélát (feje, lábai és bélcsatornája eltávolítva) jól átöblítjük és hagyjuk szûrõben lecsepegni. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a nagyobb darabokba vágott fokhagymát, majd rádobjuk a garnélát, és nagy lángon pirítjuk 1-2 percig. Ezután megfordítjuk õket, szintén pirítjuk 1-2 percig (nagyságtól függõen), majd rálocsoljuk a szójaszószt, a bort meg kevés citromlevet, és fedõ alatt pároljuk 1-2 percig. Ezután a fedõt levesszük, és hagyjuk zsírjára pirulni. Ízlés szerint sózzuk (ha szükséges), borsozzuk, illetve megszórjuk csilipehellyel. A salátára helyezzük a pirított rákokat, illetve a fokhagymát is eloszlatjuk a salátán. Jó étvágyat! :)