Fokhagymás csülök almával pékné módra
sponsored links
Elõre bocsátom, hogy ez nem klasszikus csülök pékné módra, ugyanis a csülök levesben fõtt. Ez amolyan maradékok hasznosítása, mint az utóbb bemutatott fokhagymás oldalas. Elég jól néz ki, és nagyon finom is:
Innen vettem az ötletet. Történt ugyanis, hogy kivételesen nem akartam vasárnap húslevest fõzni, de a Kisfiam nyomatékosan megkért rá, az utolsó percben. Volt karajcsontom és borjúnyesedékem, vettem hozzá egy szép nagy szelet csontos marhalábszárat és egy kis csinos és húsos csülköt. Jó kis leves fõtt belõle.
Úgy fél kiló fõtt csülökfiléhez 6 nagy gerezd fokhagymát lereszeltem, sóztam, borsoztam, megvártam, míg krémes lett. Megkentem vele alaposan a kisebb darabokra vágott csülköt és Maldon sóvirággal fûszereztem. Hagytam állni egy órán át majd mangalica zsírral kikent cserépbe rendeztem bõrével lefelé. 1-1 nagy, cikkekre vágott almát és édes hagymát szórtam mellé és betettem a 220 C fokra elõmelegített sütõbe. 20 perc múlva megfordítottam a csülökdarabokat és ropogósra sütöttem.
A sült almával és hagymával tálaltam, tudvalévõ, hogy kerülöm a szénhidrátot. Viszont minden helyzetben feltalálom magamat! J
A levesben fõtt húsokat már egyszer kimerítettük, úgyhogy az újrahasznosításkor frissen, melegen érdemes elfogyasztani. Ha kihûlt, csökken az élvezeti értéke. Frissen, forrón viszont nagyon finom, úgyhogy érdemes kipróbálni!