Fokhagymás-csirkehúsos piték újhagymával
sponsored links
Tavaly, amikor megvettem a mini piteformákat, nagy buzgalommal készítettem édes, ill. sós pitéket. Aztán valahogy feledésbe merült a használatuk, pedig nagyon finom ételeket lehet ilyen módon asztalra tenni. Ráadásul olyan kis helyesek ezek a mini pitécskék. A minap megint eszembe jutottak a kis formák, mert az egyik bevásárló központban megláttam ezeket a szemnek kedves sütõformákat, csak eggyel nagyobb kiadásban. Nekem nagyon tetszenek, akár minik, akár kicsik, ezért vettem gyorsan egy szettet.
A tésztát már több alkalommal is felhasználtam, mert abszolút bevált, de most másféle töltelékkel készítettem. Boldogan kombinálnám zöldségekkel is ezt a finom tésztát, pl. brokkolival, spárgával, endíviával vagy mással, de félek, akkor nem ennénk meg, ezért maradok a húsos vagy ahhoz hasonló töltelékeknél. A zöldségrajongóknak azonban javaslom, hogy próbálják ki mindenfélével, ami szemüknek-szájuknak ingere.
Nekünk teljesen kihûlve ízlett a legjobban.
Hozzávalók 3 db 12 cm-es piteformához
Tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg hideg vaj ...