Fokhagymás-citrusos lazac angolos körettel
sponsored links
Néha belefér a lazac is ? adjuk meg a módját!
Ennek az ételnek az ötlete Jamie Olivertõl van, az egyik sorozatában láttam nemrég.
Már nem emlékszem pontosan, hogy követtem-e a receptjét, de a gersli ízesítése mindenképp az õ fejébõl pattant ki.
A mángold pedig, bármilyen furcsa, a kertembõl volt. Tavaly õsszel nem szedtem le, és valamilyen oknál fogva nem fagyott meg. Persze télen ez nem beszerezhetõ, helyettesíthetjük spenóttal vagy fodros kellel is.
Fokhagymás-citrusos lazac angolos gerslivel és mángolddal
Hozzávalók 4 fõre:
4 db 15-20 dkg-os lazacfilé
1 citrom és 1 narancs héja
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
Só
30 dkg árpagyöngy
1 nagy ek mustár
10 dkg könnyen olvadó, ízes sajt
Alaplé vagy víz
5 dkg vaj
Só
20 levél mángold
Só, bors
A körethez egy lábasban felolvasztjuk a vajat, megforgatjuk rajta az árpagyöngyöt. Felöntjük 2,5x-es mennyiségû alaplével vagy vízzel, kicsit megsózzuk. A fedõt félrecsapva addig fõzzük, míg a gersli megpuhul, a nedvesség pedig elfõ. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a mustárt és a reszelt sajtot, addig keverjük, míg teljesen elolvad.
A lazacokat minden oldalukon megsózzuk. Egy serpenyõben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, belenyomjuk a fokhagymát és hozzáadjuk a citrusok héját. Mikor megérezzük mindkettõ illatát, bõrükkel lefelé belefektetjük a lazacokat. Az oldalukon látszik, ha félig megsültek, ekkor egy mozdulattal megfordítjuk és a másik oldalukat is megsütjük.
Közben egy száraz edényben kissé megsózva, pár ml vizet hozzáöntve addig pároljuk a mángoldot, míg összeesik, csak pár perc.
Tálaláskor egy nagy kanál gerslit tányérra szedünk, melléjük ültetünk egy lazacot, a párolt mángolddal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Ennek az ételnek az ötlete Jamie Olivertõl van, az egyik sorozatában láttam nemrég.
Már nem emlékszem pontosan, hogy követtem-e a receptjét, de a gersli ízesítése mindenképp az õ fejébõl pattant ki.
A mángold pedig, bármilyen furcsa, a kertembõl volt. Tavaly õsszel nem szedtem le, és valamilyen oknál fogva nem fagyott meg. Persze télen ez nem beszerezhetõ, helyettesíthetjük spenóttal vagy fodros kellel is.
Fokhagymás-citrusos lazac angolos gerslivel és mángolddal
Hozzávalók 4 fõre:
4 db 15-20 dkg-os lazacfilé
1 citrom és 1 narancs héja
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
Só
30 dkg árpagyöngy
1 nagy ek mustár
10 dkg könnyen olvadó, ízes sajt
Alaplé vagy víz
5 dkg vaj
Só
20 levél mángold
Só, bors
A körethez egy lábasban felolvasztjuk a vajat, megforgatjuk rajta az árpagyöngyöt. Felöntjük 2,5x-es mennyiségû alaplével vagy vízzel, kicsit megsózzuk. A fedõt félrecsapva addig fõzzük, míg a gersli megpuhul, a nedvesség pedig elfõ. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a mustárt és a reszelt sajtot, addig keverjük, míg teljesen elolvad.
A lazacokat minden oldalukon megsózzuk. Egy serpenyõben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, belenyomjuk a fokhagymát és hozzáadjuk a citrusok héját. Mikor megérezzük mindkettõ illatát, bõrükkel lefelé belefektetjük a lazacokat. Az oldalukon látszik, ha félig megsültek, ekkor egy mozdulattal megfordítjuk és a másik oldalukat is megsütjük.
Közben egy száraz edényben kissé megsózva, pár ml vizet hozzáöntve addig pároljuk a mángoldot, míg összeesik, csak pár perc.
Tálaláskor egy nagy kanál gerslit tányérra szedünk, melléjük ültetünk egy lazacot, a párolt mángolddal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!